Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

3 yerli film 1 animasyon etmedi!

Yerli yapımlar, bu sezon gişe yarışında hüsrana uğramaya devam ediyor. Avrupa'nın en çok bilet kesilen ülkelerinden birisiyiz ancak nüfusa oranladığımızda halkın sinemaya ilgisinin pek yüksek olmadığını görüyoruz. Hafta sonu gişe rakamlarına baktığımızda yerli yapımların düşüşü dikkat çekti. Sanat sinemamız şurada dursun, gişe sineması diye tabir ettiğimiz seyirlik ve kolay tüketilebilir filmlerin bile izlenmediği görülüyor. Hatta üç yerli yapımın gişe rakamının toplamı, bir animasyon filminin gişesine yetişemedi.

İZLEYİCİ KARARSIZ
Ülke sinemamıza bol gişeler dileyerek geçtiğimiz hafta sonunun gişe rakamlarını sizlerle paylaşıyorum... Haftanın en iddialı filmlerinden 'TAKIM: Mahalle Aşkına', 7 bin 725 kişiyle açılış yaparken, başrollerinde Cansel Elçin ve Özge Özberk'in yer aldığı romantik komedi 'Evlenmeden Olmaz', 6 bin 254 seyirciyle açılış yaptı. Gişe raporunun bir diğer şok rakamı ise merakla beklenen Fransa'nın Oscar adayı 'Mustang'den geldi. Film 6 bin 254 kişi tarafından izlenerek 56.529 TL hasılat yaptı. Sinemaseverlerin vizyonda bu kadar çok film olması yüzünden kararsızlığa düşmesi, animasyon filmlerine yaradı. Haftanın en çok izlenen yapımı olan 'Otel Transilvanya 2', 96 bin 98 izleyiciyle vizyon yolculuğuna başladı. Üç yerli yapımın gişesi, 'Otel Transilvanya 2'ye ulaşamadı.

YABANCI FİLMLER İZLENDİ
Hafta sonu tüm filmler raporuna bakıldığında; geçtiğimiz hafta 519 bin kişinin sinemaya gittiğini, bu hafta ise bu rakamın 531 bin kişi olduğunu görüyoruz. Bu hafta sinemaya gidenlerin sayısı artsa da yerli yapımlara ilgi epey azaldı. Raporda 185 bin 191 kişinin yerli yapımlara, 346 bin 734 ise yabancı filmlere gittiği görülüyor. Anlaşılan o ki; bu hafta sonu sinemaseverler yabancı filmleri tercih etmiş.

'MARSLI' LİDERLİĞİ KAZANDI
Amerika'da 23-25 Ekim hafta sonunun gişe sonuçları, her zaman olduğu gibi yüksek bütçeli Hollywood yapımlarının izlendiğini gösteriyor. Listede geçen hafta liderliği kaybeden bilim-kurgu filmi 'Marslı', bu hafta zirveyi geri kazandı. Geçtiğimiz hafta gişenin galibi olan ve ülkemizde 17 Kasım'da vizyona girecek 'Goosebumps'ın gişedeki birinciliği ise çok uzun sürmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA